DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Nieuws

vrijdag, 17 mei 2019

Bisschop Bonny schenkt auteursrechten boek aan Caritas Syrië

De Antwerpse bisschop Johan Bonny bezocht in februari 2018 Syrië. Hij trok van Beiroet, over Damascus en Homs, naar Aleppo. Hij bezocht er diverse vertegenwoordigers van katholieke en oosters-orthodoxe Kerken, die hij ontmoet had voor in het land de oorlog uitbrak. Hij werd er geconfronteerd met de uitzichtloze ellende van de getroffen bevolking en de eindeloze verwoestingen die bombardementen er aanrichtten.

Terug thuis deed hij een oproep om de lokale bevolking te steunen door financiële steun te bieden aan Caritas in Syrië.’Met eigen ogen heb ik gezien wat zij doen, hoe professioneel en zorgvuldig zij tewerk gaan’, schreef hij toen.

Zelf nam hij het initiatief om de auteursrechten op zijn boek Herbeginnen met Jezus Christus, dat vorig jaar verscheen, af te staan aan Caritas in Syrië. De uitgever van zijn boek, Halewijn, engageerde zich om ook een bijdrage te leveren per verkocht boek.

Op donderdag 16 mei overhandigde mgr. Bonny een cheque van 3555 EURO, de opbrengst van de eerste en tweede druk van het boek aan de heer Frank De Coninck, voorzitter Caritas Internationaal en aan de heer François Cornet, directeur-generaal Caritas Internationaal, ter ondersteuning van het werk van Caritas in Syrië. Zelf kreeg hij het eerste exemplaar aangeboden van de paperback-versie van zijn boek, die door Halewijn wordt verspreid. Ook de opbrengst hiervan gaat naar Caritas-Syrië.

In zijn dankwoord stelde François Cornet, 'Dit is een sterk signaal van monseigneur Bonny, bisschop van Antwerpen, en van de Belgische Kerk. Het is een zeer mooi gebaar na zijn warm pleidooi vorig jaar voor hulp aan de Syrische bevolking. Wij verheugen ons over zijn mooie bijdrage voor de levensnoodzakelijke hulp aan de slachtoffers van het conflict in Syrië, zeker aan hen die hun leven van nul af aan opnieuw moeten opbouwen, o.a. in Aleppo waar tot  voor kort nog hevig werd gevochten en waar 800 gezinnen met de steun van Caritas hun huis, hun leven weer trachten herop te bouwen. Zelfs al blijven de uitdagingen en het menselijk leed immens, getuigen de steun van Caritas en de lokale kerk van de hoop op een betere toekomst en een vredevol samenleven van komende generaties in de regio. Dit mooi gebaar van monseigneur Bonny en met hem van de Kerk in België, voedt deze hoop en nog veel meer.'

Deel dit bericht

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen uw vrienden de link te zien, al dan niet voorzien van commentaar. U kan de link naar deze pagina ook mailen middels het enveloppe-icoontje.Over delen