Prijzen religieuze boek uitgereikt. Twee prijzen voor Roger Burggraeve - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Nieuws

vrijdag, 04 december 2020

Prijzen religieuze boek uitgereikt. Twee prijzen voor Roger Burggraeve

Op 3 december werden de prijzen voor het christelijke en spirituele boek uitgereikt, niet met een publieksevenement zoals gewoonlijk, maar persoonlijk aan de winnende auteurs.

Roger Burggraeve mocht maar liefst 2 prijzen in ontvangst nemen voor zijn boek 'Geen toekomst zonder kleine goedheid'. Hij won zowel de prijs van de jury in de categorie 'Beste spirituele boek' als de publieksprijs. Hij kreeg twee kunstwerken van grafica Els Vos.

Uit het juryverslag: 'Een boek dat Roger Burggraeve laat zien zoals hij is. Een originele denker die veel heeft geleerd van Emmanuel Levinas, maar tegelijk zelf over een zeer brede kennis en een ruime levenservaring beschikt. De auteur is, op ethisch vlak, niet op zoek naar alomvattende, afgeronde theorieën en verliest zich evenmin in heilloos groepsdenken, maar kiest voor de kracht van de kleine goedheid die te midden van geweld, chantage of machtsmisbruik nooit helemaal wint maar evenmin wordt overwonnen. Een diepgaand, hoopvol boek met een grote werkelijkheidszin en een deugddoende afwezigheid van goedkope sentimentaliteit'.

'Welkom in Rome' van Emmanuel Van Lierde werd niet bekroond, maar was wel genomineerd en kreeg ook een mooie commentaar van de jury, die het boek omschreef als 'kritisch en respectvol, inhoudelijk en toegankelijk. En gelukkig ver verwijderd van de folkloristische aanpak die verhalen over het Vaticaan vaak een kinderlijke naïviteit geven die het instituut zelf allerminst kenmerkt'.

Deel dit bericht

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen uw vrienden de link te zien, al dan niet voorzien van commentaar. U kan de link naar deze pagina ook mailen middels het enveloppe-icoontje.Over delen